Ostkaka


Messmörsparfait


Kolasås


Berith’s kräftstjätrsröra


Berith R oströra


Honungsflätor


Bars


Nötkakor med smördeg


Bondkakor med saltlakrits


Vaniljsmulrutor


Rabarberkolapaj

rabarberkolapaj
 

Ingredienser:

Pajdeg:

Fyllning:

 Vegetariskt

Utrustning:

  • 1 st pajform ca 22 cm i diameter
 

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen.

    Smält smör.
  2. Tillsätt farinsocker, havregryn och vetemjöl. Rör till en jämn smet med en sked.

    Tillsätt farinsocker, havregryn, vetemjöl.Rör ihop med en sked.
  3. Klicka ut degen i en pajform ca 22 cm i diameter. Ta baksidan av en sked och tryck ut degen i pajformen så den blir jämntjock. (Detta går på 1 minut med denna enkla pajdeg.)

    Tryck ut degen i en pajform.
  4. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 14 minuter till gyllene färg. Låt svalna.

    Grädda i ugnen.Färdiggräddat pajskal.
  5. Passa på att göra rabarberkompotten under tiden pajskalet gräddas.

    Rabarberkompott: Skölj skala och skiva rabarbern. Lägg bitarna i en kastrull med ytterst lite vatten. Värm på medelvärme. Efter ett tag smälter rabarbern och kokar sedan i egen vätska. Sänk värmen och låt småkoka tills rabarbern är mjuk (detta tar ca 10 minuter). Under tiden det småkokar kan du blanda i strösocker, smaka av och ta ev. mer så att du får en lagom syrlig smak.

    Låt rabarberkompotten svalna. Sänk gärna ner kastrullen i kallt vatten.

    Rabarberbitar i kastrull.Tillsätt strösocker.Rabarberkompott klar.
  6. Bred ut kolakrämen (den karamelliserade mjölken) i det avsvalnade pajskalet.

    Bred ut den avsvalnade rabarberkompotten ovanpå.

    Bred på kolakrämen.Bred på rabarberkompotten.
  7. Vispa grädden och bred ut den över rabarberkompotten.

    Sikta över kanel. Förvara i kylskåp fram till servering som bör ske så snart som möjligt.

    Bred på vispad grädde.Strö över kanel.En bit rabarberkolapaj.

Mjuk kaka med vit choklad


Marita J kaffekaka


Kladdkaka i långpanna


Blåbärsrutor


Fläskfilégryta


Portergryta


Jeanettes lasagne


Snabb köttfärslimpa på pizzavis

Ingredienser

portioner4 portioner

Färslimpa

  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk oregano
  • 2 tsk salt

Tomatsås och topping

  • 1 gul lök, finhackade
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 2 dl passerade tomater
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk pizzakrydda
  • svartpeppar
  • salt
  • strösocker
  • 50 g rökt skinka, i grova strimlor
  • 2 dl champinjoner, skivade
  • 2 dl mozzarellaost, i grova bitar

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser till köttfärslimpan och tryck ut köttfärs i en ugnsfast form.
  2. Fräs lök och vitlök i olivolja tills mjukt och tillsätt tomat samt kryddor, låt puttra 3 minuter och smaka av med rikligt med salt, socker och rikligt med svartpeppar.
  3. Toppa din köttfärslimpa med tomatsås och fördela skinka, champinjoner och mozzarellaost över.
  4. Baka köttfärslimpan i ugn 200 grader i ca 25 minuter.
  5. Servera med pasta eller pressad p

Bogfläskgryta


Kycklingpaj


Kycklinggratäng med vitlök och creme fraiche

Ingredienser

  • 6 st kycklinfiléer
  • 2 paket bacon
  • 4 dl cream fraiché
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl ost riven smakrik
  • 2 msk sweet chili sauce
  • 2 st vitlöksklyftor finhackad
  • 3 msk kycklingfond
  • 1 tsk salt o svartpeppar eller efter behag..

Gör så här:

  1. 1

    1. Skär filén längsgående i bitar. 2. Skär baconet i bitar. 3. Stek upp detta, salta och peppra.

  2. 2

    4. Blanda Creme fraiche, grädde, sweet chili sås, pressade vitlöksklyftor och kycklingfond. 5. Lägg kyckling och bacon i en ugnsfast form, häll blandningen över. 6. Täck hela ytan med den rivna osten. 7. Grädda c:a 25 min i 200 gr.


Falukorv i ugn med bostonsås


Sötpotatissallad med fetaost


Sötpotatissallad


Chokladfudge


Fudge


Ingefärsstekta laxkuber


matbröd på svart sirap


Bröd i lergryta

 

Börja med att blötlägga lergrytan i minst 30 minuter så att den blir mättad med vatten.

Sen kör du igång med degen.

Detta behöver du till en limpa:

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl ljummet vatten
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 0,5 dl mörk sirap
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 5 dl vetemjöl
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 2 tsk flingsalt

Gör så här:

Börja som sagt med att blötlägga lergrytan i minst 30 min. När den dragit klart i vattnet torkar du ur den och smörjer insidan med lite solrosolja eller liknande. Inte olivolja då den ger för mycket smak åt brödet.

Blanda vatten jäst och sirap i en bakbunke.

Lägg i mjöl, smör och flingsalt och kör på låg hastighet i en degblandare i ca 10 minuter.

Låt degen vila i bunken en stund. Typ 10 minuter.

Mjöla sen ett bakbord och forma en oval liten limpa.

Lägg brödet i den smorda lergrytan På med locket och låt brödet jäsa i ca 2,5 timmar i rumstemperatur.

 

När den jäst färdigt ställer du in grytan i kall ugn och sätter ugnen på 175 grader. Efter ca 1 timma så är brödet färdigt. Vill du kan du kontrollera innertempraturen på brödet så att det är ca 98 grader. Då är brödet färdigt. Lyft ur brödet ut grytan och låt det svalna på ett galler i 1 till 2 timmar innan du skär i det.


pepparkaksknäcke


Berith´s jordnötssås


Löjromspizza


Kolapaj


kantarelltoast


Svamptoast


Mjuk kaka med vit choklad

Mjuk kaka med vit choklad
 

• 1 kaka ca 12 bitar

150 g smör eller
margarin
2 ägg
2 dl socker
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning
5 dl rabarber i mindre bitar
2 tsk potatismjöl

Strössel
50 g smör eller margarin
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 ¼ dl vetemjöl
75 g vit choklad

 

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 24 cm i diameter.

2. Smält matfettet och ställ åt sidan att svalna.

3. Tillsätt ägg och socker i det ljumma matfettet och rör om. Tillsätt vetemjöl och bakpulver och rör åter smeten slät. Bre ut den jämnt i formen.

4. Fyllning: Skölj rabarbern, skär den i sockerbitsstora bitar och blanda sedan med potatismjölet. Strö rabarberbitarna över kaksmeten.

5. Strössel: Hacka snabbt samman matfett, socker, vaniljsocker och vetemjöl och strö smulorna över kakan.

6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter, eller tills den nätt och jämnt är färdig. Hacka den vita chokladen grovt och strö över. Grädda kakan i ytterligare ca 5 minuter, eller tills chokladen börjar få svagt gyllene färg.

7. Låt den nygräddade kakan svalna i formen innan den lossas.


Fläskfilegryta med svamp och bacon


Picklad broccoli

Picklad broccoli
 

Ingredienser

ca 4 dl
1broccoli (à 250 g)
1/2röd chili
2 dlvatten
1 dlströsocker
1/2 dlättiksprit 12 %

Gör så här

Skär broccolin i små buketter och skiva stammen. Skiva chilin. Lägg broccoli och chili i en glasburk.
Koka upp vatten, strösocker och ättika. Häll den varma lagen över broccolin i burken. Låt svalna och låt gärna stå några timmar i kylen före servering. Perfekt som tillbehör till Köttfärslimpa med rotfruktsstomp.
 

Het korvgryta

Ingredienser

  • 4 st chorizokorvar (gärna med minst 70% kötthalt)
  • 1 paket bacon
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 st gul lök
  • 3 dl krossade tomater
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1 msk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Hacka lök, vitlök och bacon, och skiva korven i slantar.
  2. Stek allt tillsammans i några minuter i smör.
  3. Häll i krossade tomater, crème fraiche, grädde och kryddor och låt allt puttra i ca 10 min på låg värme.

Kycklinggryta med curry

Kycklinggryta med curry NY
 

Ingredienser

4 - 6 portioner
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör, att steka i
  • 3 msk curry
  • 1 msk paprikapulver
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i bitar.
  2. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  3. Skala och skär löken i klyftor.
  4. Bryn kycklingen i smör i en stor gryta.
  5. Tillsätt paprika, lök, curry och paprikapulver och låt fräsa cirka 3 minuter.
  6. Tillsätt vispgrädde, crème fraiche, apelsinjuice, soja och peppar. Låt bli varmt och se till att kycklingen är genomstekt. Servera!
  7. Matsortera dina lökskal till återvinning och njut av din kycklinggryta!

Rabarberpaj med kolasmul

Rabarberfyllning

  • 500 g rabarber
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 dl strösocker
  • 1 citron, saften

Kolasmulsdeg

  • 100 g smör, mjukt
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Till servering

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
  2. Skala eventuellt rabarbern och skär den i mindre bitar.
  3. Blanda ihop rabarbern med resten av ingredienserna till fyllningen i en skål. Lägg i en ugnssäker form.
  4. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet i en bunke.
  5. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en smulig deg.
  6. Smula degen över rabarberfyllningen och grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg.
  7. Servera gärna varm med vaniljglass.

köttfärsbollar i enkel tomatsås

Lättgjorda köttfärsbollar i tomatsås. Foto: Ulrika Pousette
 

4 portioner
Tid: 20 minuter

500 g nöt- eller blandfärs
1 ägg
¾ dl kallt vatten
½ vitlöksklyfta, pressad
1 tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar
rivet skal av ½–1 ekologisk citron
1 dl hackad persilja
Tomatsås
1 burk finkrossade tomater, 400 g
1 dl vatten
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk socker
Tillbehör
Spaghetti
Gör så här
1. Koka upp alla ingredienserna till tomatsåsen i en låg och vid kastrull. Låt sjuda utan lock.
2. Blanda alla ingredienser till färsen. Forma med vattensköljda händer ca 14 bullar och lägg ner dem direkt i den kokande såsen. Låt sjuda under lock ca 10 minuter.
3. Koka spaghettin och servera till köttfärsbollarna.


Svantekaka


Tomat o basilika bröd

Tomat o basilika bröd…
2 dl vatten.
25 g jäst.
2 dl krossade tomater.
1 dl mjölk.
1 krm socker.
1 dl havregryn.
1 tsk salt.
2 dl rågsikt.
8 stora hackade blad av färsk basilika.
ca 10 dl vetemjöl…
 
lös upp jästen i vattnet o tillsätt resten o arbeta till en rätt kladdig deg som får jäsa 1 timma. ta upp på mjölat bakbord o dela i 10-15 bitar. forma till bröd eller kräftor som jag gjort o låt jäsa i 30 minuter. grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter i 225 grader. låt kallna på plåten.

SALLAD MED FRÖN OCH VITLÖKSDRESSING

 

Snabblagad sallad med frön och vitlöksdressing

50g machésallad
50g rucola
50g babymangold
1 morot
3 msk solrosfrön
2 msk pinjenötter
150g haricot verts

3 msk creme fraiche
2 vitlöksklyftor
4 msk vatten
1 tsk äppelcidervinäger
peppar, salt, itliensk salladskrydda, oregano

 

1. Skölj salladen väl och låt den rinna av. Skala en morot. Efter att skalet är avlägsnat skalar du ner resten av moroten till tunna skalbitar. Blanda med salladen.

2. Rosta solrosfrön och pinjenötter i en skvätt olivolja i en stekpanna. Skaka om då och då så de inte bränns. Låt svalna.

3. Sjud haricots vertsen cirka 5 minuter i saltat vatten. Använder du tinade haricots verts behöver de inte koka mer än 2-3 minuter.

4. Blanda creme fraiche med vatten, vinäger, pressad vitlök och kryddor till en tunn dressing. Ställ in i micron cirka 30 sekunder, vispa sedan dressingen luftig. Låt den svalna och ringla sedan över salladen.

 
 
 

Grillad lax med sparris och västerbottenssås

stekt lax
 

Ingredienser

Rubb

Västerbottenssås

Tillbehör

 

Tillbehör:

  • 1. Koka potatisen i lättsaltat vatten.

Rubb:

  • 1. Lägg råsocker, kumminfrön, fänkålsfrö, chiliflakes, salt och rivet citronskal (bara det gula annars blir det lätt beskt) i en mortel. Mortla ihop kryddorna ordentligt.
  • 2. Skär laxfilén i 4 portionsbitar och ringla lite olja över. Gnid in rubben ordentligt på båda sidor.
  • 3. Hetta upp en panna med olivolja och lite smör. Stek laxfiléerna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Ta en sked och svep smöret som blir kvar i panna över varje laxbit. Sänk värmen och låt laxen bli klar i pannan.

Tillbehör:

  • 1. Skär bort den träiga delen av sparrisen och koka upp lite lättsaltat vatten i en vid kastrull. Koka sparrisen 1-2 min.

Västerbottenssås:

  • 1. Finhacka eller pressa vitlöken och fräs i lite smör i en kastrull.
  • 2. Tillsätt grädde och låt såsen koka ihop ordentligt. Vispa ner Västerbottensosten lite i taget tills du får en krämig sås. Smaka av med salt, peppar och vinäger.

Servering:

  • 1. Servera laxen med kokt potatis, Västerbottenssås, sparris och en citronklyfta.
 

SNABBA KANELBULLAR

 

SNABBA KANELBULLAR

Ca 20 st

75 g smör, smält
½ dl strösocker
½ krm salt
2 tsk vaniljsocker
½ tsk mortlade kardemummakärnor (eller mald)
2 ½ dl mjölk
1 msk bakpulver
7 dl vetemjöl 

Fyllning
ca 25 g smör, rumsvarmt
2 tsk kanel 
2–3 msk strösocker

Garnering
1 ägg (uppvispat)
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 230 grader. Blanda smör, socker, salt, vaniljsocker, kardemumma och mjölk i en bunke. Blanda bakpulvret med vetemjölet och rör ner det i buken ihop med de andra ingredienserna. Rör ihop allt till en lätt kladdig deg (den ska inte knådas, bara röras ihop).

2. Mjöla ett bakbord och kavla ut degen till en rektangel, ca ¾ cm tunn. Strö mjöl över degen när du kavlar så kaveln inte fastnar i degen.

3. Fyllning: Bred ut smöret på degplattan och strö över kanel och strösocker.

4. Rulla ihop degen från långsidan.

5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.

6. Lägg bullarna i pappersformar på en plåt.

7. Pensla bullarna med ägg.

8. Strö pärlsocker över bullarna.

9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 14–16 min. Låt dem svalna i formarna under en bakduk. De är allra godast när de är nygräddade. Frys in dem direkt när de kallnat om du inte äter upp alla.


Kebabspett

Kebabspett
 

Ingredienser

 1 portion
  • 500 g nötfärs
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 ägg

Till servering

  • pepperoni
  • isbergssallad
  • vitlöksmajonnäs

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på grill, 250 grader. Blanda nötfärs, vitlök, salt, sambal oelek, spiskummin och ägg till en jämn smet.
  2. Forma färsen runt 8 grillspett eller blötlagda träspett.
  3. Grilla dem högt under grillelementet i ugnen i cirka 8 minuter. Vänd dem under tiden och håll minutkoll så att de inte bränns.

Höstens kycklinggryta

 

Sötpotatissallad med fetaost

Sötpotatissallad med fetaost
 

Ingredienser

1 portioner
1 liten sötpotatis (à ca 250 g)
1 1/2 msk olivolja
flingsalt
4 - 5 körsbärstomater
100 g rödkål
ca 2 dl bladspenat
1 msk balsamvinäger (gärna vit) 
1 tsk flytande honung
svartpeppar
50 g fetaost
1 - 2 msk hackade rostade hasselnötter

 

Gör så här

Sätt ugnen på 225°C.
Skala potatisen och skär i mindre bitar. Lägg i en ugnsform och blanda med 1/2 msk olja (för 1 port) och smaka av med salt. Baka i mitten av ugnen ca 15 minuter tills den får lite färg.
Halvera tomaterna och strimla kålen tunt. Lägg i en skål tillsammans med bladspenat.
Rör ihop vinäger, resten av oljan och honung. Smaka av med salt och peppar.
Blanda salladen med potatisen. Strö över smulad fetaost och hasselnötter. Ringla över dressingen.
 
 

Fetaostkräm

Fetaostkräm
 

ngredienser

 

Tillagning

1. Smula ner fetaosten i créme fraichen och vispa ihop till en jämn och krämig röra.

2. Smaka av med honung, salt och peppar.

Recept: Gunilla Stübner och Mari Bergma


Kycklinglasagne

Snabb Och Smakrik Kycklinglasagne
En mättande lasagne för de dagar när du vill att maten ska vara färdig snabbt. Vill du spara ännu mer tid köper du grillad kyckling och färdig tomatsås. Smaklig måltid!
Kycklinglasagne 
Du behöver: (4 portioner)
400 g kycklingfilé
1 paket fryst spenat,ca 225 g
olivolja
10-12 torkade lasagneplattor
200 g fetaost
2 dl riven ost
2 pkt färdig ostsås
 
Tomatsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja
1 burk krossade tomater, 400 g
1 tärning hönsbuljong
1 msk torkad oregano
flingsalt
nymald peppar
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tomatsås: Hacka lök och vitlök och fräs i en gryta med olja tills de blir genomskinliga. Tillsätt tomater, buljongtärning och oregano. Koka sedan under lock 15–20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Putsa och skär kycklingen i små bitar och stek i en stekpanna med lite olja.
4. Smörj en ugnsfast form. Varva ostsås, lasagneplattor, kyckling, smulad fetaost, spenat och tomatsås. Börja och avsluta med ostsås. Strö över riven ost ochgratinera i mitten av ugnen 40–45 minuter.

Lakritskladdkaka

 

LAKRITSKLADDKAKA I LÅNGPANNA

Ca 24 bitar

400 g smör
8 dl strösocker
8 ägg
2 msk vaniljsocker
2 krm salt
1 ½ dl kakao
6 dl vetemjöl

Garnering
ca 75 g turkisk peppar

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt strösockret och blanda. Låt det svalna. Rör ner ägg, vaniljsocker, salt och kakao. Blanda sist i vetemjölet och rör om till en slät smet.

2. Krossa karamellerna. Lägg dem i ett bakplåtspapper och slå sönder dem med en stekpanna.

3. Häll smeten i en långpanna, ca 28 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Strö lakritsen över smeten. Spara gärna lite och strö över före servering.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–38 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen. Servera gärna med lättvispad grädde.


Lefser

Lefser med kanelfyll. 
 
Lefser er norsk tradisjonsmat på sitt beste, og før i tiden hadde gjerne hver bestemor sin egen oppskrift. Har du aldri laget lefser før, er dette en fin oppskrift å starte med. Lefsene kan lages på vanlig jernstekepanne istedenfor takke, så du trenger ikke noe ekstrautstyr. Oppskriften gir cirka 10 deilige lefser med kanelfyll.
Antall porsjoner: 1
LEFSER:
50 gram Melange
3 dl melk
10 dl siktet hvetemel, pluss litt ekstra til utbaking
1 ss sukker
0.5 ts bakepulver
0.25 ts hornsalt
 
KANELFYLL:
50 gram sukker
100 gram Olivero Original
1 ss kanel
Slik gjør du Smelt 50 gram Melange i en gryte og tilsett melk. Rør sammen. Bland sammen mel, sukker, bakepulver og hornsalt i en bolle. Tilsett melkeblandingen og elt deigen forsiktig til den så vidt har samlet seg. Elter du for lenge, kan du risikere at den blir seig. Dekk til deigen med plast og la den stå i 30 minutter. Del deigen i 10 emner og kjevle dem til runde lefser som er cirka 2 mm tykke. Det er lurt å være lett på hånden, da er det enklest å få jevne, tynne lefser. Varm opp en jernstekepanne, eller en takke om du har, på middels varme og stek lefsene lett gylne på begge sider, cirka 30 sekunder på hver side. Dekk de ferdigstekte lefsene med et fuktig klede slik at de holder seg myke. Lag kanelfyllet ved å piske sammen sukker, romtemperert Olivero og kanel. Når lefsene er avkjølt kan du smøre dem med kanelfyll, brette i to og dele dem opp i ønsket størrelse. Tips! Skal du oppbevare lefsene i kjøleskap er det lurt å pakke dem i plast, så de ikke tørker ut.

Lakritssnittar

Recept från lindasbakskola.se
 

LAKRITSSNITTAR

Ca 28 st

100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap 
1 tsk vaniljsocker
¾ tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl

Garnering
4–5 Turkisk peppar-karameller

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop smör och strösocker till en mjuk massa i en skål. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem och sirapen i smörblandningen. Arbeta snabbt ihop allt till en deg.

2. Dela degen i två delar och rulla dem till längder, ca 30 cm. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.

3. Krossa turkisk peppar-karamellerna och strö över hälften av bitarna på längderna.

4. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 15 min. Skär längderna i sneda snitt och strö över resten av godiskrosset medan de fortfarande är varma. Låt dem kallna på plåten före servering.


Ingrids grova tunnbröd


Tomatbröd


RSS 2.0