Rabarberpaj med kolasmul

Rabarberfyllning

  • 500 g rabarber
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 dl strösocker
  • 1 citron, saften

Kolasmulsdeg

  • 100 g smör, mjukt
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Till servering

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
  2. Skala eventuellt rabarbern och skär den i mindre bitar.
  3. Blanda ihop rabarbern med resten av ingredienserna till fyllningen i en skål. Lägg i en ugnssäker form.
  4. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet i en bunke.
  5. Ha sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en smulig deg.
  6. Smula degen över rabarberfyllningen och grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg.
  7. Servera gärna varm med vaniljglass.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0