Lefser

Lefser med kanelfyll. 
 
Lefser er norsk tradisjonsmat på sitt beste, og før i tiden hadde gjerne hver bestemor sin egen oppskrift. Har du aldri laget lefser før, er dette en fin oppskrift å starte med. Lefsene kan lages på vanlig jernstekepanne istedenfor takke, så du trenger ikke noe ekstrautstyr. Oppskriften gir cirka 10 deilige lefser med kanelfyll.
Antall porsjoner: 1
LEFSER:
50 gram Melange
3 dl melk
10 dl siktet hvetemel, pluss litt ekstra til utbaking
1 ss sukker
0.5 ts bakepulver
0.25 ts hornsalt
 
KANELFYLL:
50 gram sukker
100 gram Olivero Original
1 ss kanel
Slik gjør du Smelt 50 gram Melange i en gryte og tilsett melk. Rør sammen. Bland sammen mel, sukker, bakepulver og hornsalt i en bolle. Tilsett melkeblandingen og elt deigen forsiktig til den så vidt har samlet seg. Elter du for lenge, kan du risikere at den blir seig. Dekk til deigen med plast og la den stå i 30 minutter. Del deigen i 10 emner og kjevle dem til runde lefser som er cirka 2 mm tykke. Det er lurt å være lett på hånden, da er det enklest å få jevne, tynne lefser. Varm opp en jernstekepanne, eller en takke om du har, på middels varme og stek lefsene lett gylne på begge sider, cirka 30 sekunder på hver side. Dekk de ferdigstekte lefsene med et fuktig klede slik at de holder seg myke. Lag kanelfyllet ved å piske sammen sukker, romtemperert Olivero og kanel. Når lefsene er avkjølt kan du smøre dem med kanelfyll, brette i to og dele dem opp i ønsket størrelse. Tips! Skal du oppbevare lefsene i kjøleskap er det lurt å pakke dem i plast, så de ikke tørker ut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0