Mjuk kaka med vit choklad

Mjuk kaka med vit choklad
 

• 1 kaka ca 12 bitar

150 g smör eller
margarin
2 ägg
2 dl socker
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning
5 dl rabarber i mindre bitar
2 tsk potatismjöl

Strössel
50 g smör eller margarin
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 ¼ dl vetemjöl
75 g vit choklad

 

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 24 cm i diameter.

2. Smält matfettet och ställ åt sidan att svalna.

3. Tillsätt ägg och socker i det ljumma matfettet och rör om. Tillsätt vetemjöl och bakpulver och rör åter smeten slät. Bre ut den jämnt i formen.

4. Fyllning: Skölj rabarbern, skär den i sockerbitsstora bitar och blanda sedan med potatismjölet. Strö rabarberbitarna över kaksmeten.

5. Strössel: Hacka snabbt samman matfett, socker, vaniljsocker och vetemjöl och strö smulorna över kakan.

6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter, eller tills den nätt och jämnt är färdig. Hacka den vita chokladen grovt och strö över. Grädda kakan i ytterligare ca 5 minuter, eller tills chokladen börjar få svagt gyllene färg.

7. Låt den nygräddade kakan svalna i formen innan den lossas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0