Snabb köttfärslimpa på pizzavis

Ingredienser

portioner4 portioner

Färslimpa

  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk oregano
  • 2 tsk salt

Tomatsås och topping

  • 1 gul lök, finhackade
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 2 dl passerade tomater
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk pizzakrydda
  • svartpeppar
  • salt
  • strösocker
  • 50 g rökt skinka, i grova strimlor
  • 2 dl champinjoner, skivade
  • 2 dl mozzarellaost, i grova bitar

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser till köttfärslimpan och tryck ut köttfärs i en ugnsfast form.
  2. Fräs lök och vitlök i olivolja tills mjukt och tillsätt tomat samt kryddor, låt puttra 3 minuter och smaka av med rikligt med salt, socker och rikligt med svartpeppar.
  3. Toppa din köttfärslimpa med tomatsås och fördela skinka, champinjoner och mozzarellaost över.
  4. Baka köttfärslimpan i ugn 200 grader i ca 25 minuter.
  5. Servera med pasta eller pressad p

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0