Energibars
Energibars
175°
4 ägg
600 gr granola ( osötad musli)
1 dl tranbär eller annan torkad
frukt eller bär
½ dl pinjenötter (kan uteslutas)
2 dl blandade frön, t.ex. solrosfrön,
pumpakärnor.
1-2 tsk kanel el. kardemumma,vaniljsocker
eller cacao, eller 50 gr mörk choklad.
Blanda alla torra ingred. Vispa äggen och
blanda i. Klä en ugnsplåt med kanter med
bakplåtspapper och fördela blandningen
på plåten. Grädda i ca 15 min. Låt svalna.
Skär i ca 35-40 bitar. (gansak torra bars)
ca 80-95 kcal/ bars
175°
4 ägg
600 gr granola ( osötad musli)
1 dl tranbär eller annan torkad
frukt eller bär
½ dl pinjenötter (kan uteslutas)
2 dl blandade frön, t.ex. solrosfrön,
pumpakärnor.
1-2 tsk kanel el. kardemumma,vaniljsocker
eller cacao, eller 50 gr mörk choklad.
Blanda alla torra ingred. Vispa äggen och
blanda i. Klä en ugnsplåt med kanter med
bakplåtspapper och fördela blandningen
på plåten. Grädda i ca 15 min. Låt svalna.
Skär i ca 35-40 bitar. (gansak torra bars)
ca 80-95 kcal/ bars
Karins nyttiga morotskaka
Nyttig morotskaka
175°
½ kilo rivna morötter
2 dl riven mandel
2 dl solrosfrön
2 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
4 ägg
ev. 1 tsk kanel, 1 tsk stevia för
mera sötma.
Blanda de torra ingred.
Vispa upp äggen och blanda med
de torra varorna. Gör ca 10 -15 st
bollar som du plattar till lite. Lägg
på plåt med bakplåtspapper.
Strö valfria frön över.
Gräddas i ca 30- 45 min.
Ca 245 kcal / st om 10 st kakor.
175°
½ kilo rivna morötter
2 dl riven mandel
2 dl solrosfrön
2 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
4 ägg
ev. 1 tsk kanel, 1 tsk stevia för
mera sötma.
Blanda de torra ingred.
Vispa upp äggen och blanda med
de torra varorna. Gör ca 10 -15 st
bollar som du plattar till lite. Lägg
på plåt med bakplåtspapper.
Strö valfria frön över.
Gräddas i ca 30- 45 min.
Ca 245 kcal / st om 10 st kakor.