Johans veg. morotsmuffins

Veg. morotsmuffins

ca 10 st

3/4 dl sojagrädde
2 dl socker
½ dl olja
3 dl rivna morötter
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk kanel

Glasyr:
50 g TofuLine creamy spread naturell eller
        Tofutti mjukost naturell
30 g mjölkfritt marg
2 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker

Kokosflinger

Vispa ihop grädden med sockret. Tillsätt de
övriga ingred., rör om försiktigt. Häll smeten
i muffinsformar. Grädda i 200° i ca 15 min.
Rör ihop ingred. till glasyren och bred ut detta
ovanpå kakorna när de har svalnat. Färga
gärna kokosflingorna och strö över dessa.

Kerstins Osttårta

Osttårta

1 pkt Philadephia ost naturell
1 bk creme fraich
½ gul lök finhackad
salt
knappt två tsk gelatinpulver

Rör ihop allt till en smet, sist röres
gelatinpulvret i. Ta en lagom stor
skål. Klä den med glapack. Slå i smeten
och pressa till den så att det inte bli några
hål. Låt stå i kylen några timmar.

Ta ut tårtan. Vänd skålen upp och ner, dra
av glapacken. Garnera tårtan genom att bred
ett tunt lager med rom över den. Dela några
vindruvor och lägg i en ring överst. Lägg
kräftstjärtar runt tårtan.
Servera med olika kex och rån, nymalen svart-
peppar
Man kan byta ut den gula löken till t.ex röd-
vit- eller purjolök. Det blir även gott om man
hackar i lite dill i smeten. Prova även att ta en
smaksatt philadelphiaost.
Smaklig snacksstund!

RSS 2.0