Kerstins Osttårta
Osttårta
1 pkt Philadephia ost naturell
1 bk creme fraich
½ gul lök finhackad
salt
knappt två tsk gelatinpulver
Rör ihop allt till en smet, sist röres
gelatinpulvret i. Ta en lagom stor
skål. Klä den med glapack. Slå i smeten
och pressa till den så att det inte bli några
hål. Låt stå i kylen några timmar.
Ta ut tårtan. Vänd skålen upp och ner, dra
av glapacken. Garnera tårtan genom att bred
ett tunt lager med rom över den. Dela några
vindruvor och lägg i en ring överst. Lägg
kräftstjärtar runt tårtan.
Servera med olika kex och rån, nymalen svart-
peppar
Man kan byta ut den gula löken till t.ex röd-
vit- eller purjolök. Det blir även gott om man
hackar i lite dill i smeten. Prova även att ta en
smaksatt philadelphiaost.
Smaklig snacksstund!
1 pkt Philadephia ost naturell
1 bk creme fraich
½ gul lök finhackad
salt
knappt två tsk gelatinpulver
Rör ihop allt till en smet, sist röres
gelatinpulvret i. Ta en lagom stor
skål. Klä den med glapack. Slå i smeten
och pressa till den så att det inte bli några
hål. Låt stå i kylen några timmar.
Ta ut tårtan. Vänd skålen upp och ner, dra
av glapacken. Garnera tårtan genom att bred
ett tunt lager med rom över den. Dela några
vindruvor och lägg i en ring överst. Lägg
kräftstjärtar runt tårtan.
Servera med olika kex och rån, nymalen svart-
peppar
Man kan byta ut den gula löken till t.ex röd-
vit- eller purjolök. Det blir även gott om man
hackar i lite dill i smeten. Prova även att ta en
smaksatt philadelphiaost.
Smaklig snacksstund!
Kommentarer
Trackback