Milanopinnar a la Johan Sörberg

Milanopinnar
Foto: tv4
  • 370g smör
  • 260g vetemjöl
  • 100g strösocker
  • 40g potatismjöl
  • 1 äggula
  • 1krm bakpulver
  • 400g mandelmassa
  • 1 äggvita
  • 1påse mandelflakes
  1. Blanda snabbt ihop smör, vetemjöl, socker, potatismjöl, äggula och bakpulver. Platta ut och kyl degen.

  2. Rulla ut mandelmassa i längder som är 15 mm tjocka.
  3. Kavla ut degen ca 3 mm tjock, skär remsor som är ca 6 cm breda.

  4. Lägg en mandelmassarulle ovanpå degremsan och rulla in den i degen.

  5. Pensla kakpinnarna med äggvita, strö på mandelflakes grädda i 200 grader i ca 15 min.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0