Firande

Här firar vi Susanne och Catrin på deras respektive födelsedagar. De blir bara yngre och klokare med åren Men jag vill inte ha surströmming på min födelsedag, bara så ni vet det
 
 
 
 
 
 

Kransjuntan

Igår kväll (18/11 -15) hade syjuntan kransbindning på sitt schema. Många fina kransar blev det, med viss nedskräpning i lokalen och stuckna händer ;-) Gott fika hade vi fixat också, så klart

TACOGRATÄNG

4 pers. 500 gr köttfärs 1 påse tacokrydda 1 bk krossade tomater 1/2 gul lök, hackad 2 vitlöksklyftor 1 pkt Philadelphiaost 1 bk créme fraîche Mjölk Riven ost Servera med sallad och nachochips. Bryn köttfärsen och den gula löken, blanda i kryddor, riven vitlök och tomatkross. Rör om och låt småputtra ca 5 min. Häll röran i en ugnsfast form. Blanda ihop mjukosten och créme fraichen, tillsätt ev. lite mjölk så att den blir lättare att breda ut över köttfärsröran. Strö över den rivna osten. Gratinera i ugnen, 250 grader, i ca 5 -10 minuter.

Kanelkubbar

4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
200 gr margarin
Blanda
4 tsk kanel
2 msk strösocker
Arbeta snabbt ihop degen i en matberedare eller för hand.
Låt degen vila i kylskåpet ca 1 timme. Rulla sen till ca 2 cm
tjocka stänger. Skär dem i 4-5 cm bitar. Pensla dem med
vatten och doppa dem i kanel-sockerblandningen.
Lägg kakorna på en plåt med bakpapper på. Grädda i 175-200
grader i ca15 min. Låt svalna.

Milanopinnar a la Johan Sörberg

Milanopinnar
Foto: tv4
  • 370g smör
  • 260g vetemjöl
  • 100g strösocker
  • 40g potatismjöl
  • 1 äggula
  • 1krm bakpulver
  • 400g mandelmassa
  • 1 äggvita
  • 1påse mandelflakes
  1. Blanda snabbt ihop smör, vetemjöl, socker, potatismjöl, äggula och bakpulver. Platta ut och kyl degen.

  2. Rulla ut mandelmassa i längder som är 15 mm tjocka.
  3. Kavla ut degen ca 3 mm tjock, skär remsor som är ca 6 cm breda.

  4. Lägg en mandelmassarulle ovanpå degremsan och rulla in den i degen.

  5. Pensla kakpinnarna med äggvita, strö på mandelflakes grädda i 200 grader i ca 15 min.

Lakritskladdkaka i långpanna

lakritskladdkaka3
från tidningen hembakat

Ca 24 bitar

400 g smör
8 dl strösocker
8 ägg
2 msk vaniljsocker
2 krm salt
1 ½ dl kakao
6 dl vetemjöl

Garnering
ca 75 g turkisk peppar

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt strösockret och blanda. Låt det svalna. Rör ner ägg, vaniljsocker, salt och kakao. Blanda sist i vetemjölet och rör om till en slät smet.

2. Krossa karamellerna. Lägg dem i ett bakplåtspapper och slå sönder dem med en stekpanna.

3. Häll smeten i en långpanna, ca 28 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Strö lakritsen över smeten. Spara gärna lite och strö över före servering.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 32–38 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen. Servera gärna med lättvispad grädde.


RSS 2.0