Kyckling med svarta vinbär
Ett recept från Allt om mat
4 personer Ingredienser
Sås:
Tillbehör:
Tillagning
Lite känsla av vardagsgourmet får den här baconlindade kycklingen med sötsyrlig svartvinbärssås.
1. Sätt ugnen på 200°. Gör några tvärgående snitt på varje bröstfilé. Salta och peppra runtom.
2. Fräs en liten bit bacon i en stekpanna så att det bildas fett i pannan. Bryn kycklingfiléerna ca 1 minut på varje sida. Lägg över dem i en ugnssäker form och lägg några baconskivor på varje filé. Stek i ugnen ca 15 min till en innertemperatur på 68°.
3. Smält sockret i en kastrull på medelvärme. Tillsätt vinbär, vatten, vinäger och kalvfond och låt alltsammans sjuda ca 5 min. Sila såsen genom en finmaskig sil och pressa lätt på vinbären så saften rinner ut.
4. Häll tillbaka den silade såsen i kastrullen och smaka av med salt. Vispa ner majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Koka upp så såsen tjocknar.
5. Servera kycklingen med kokt färskpotatis och svartvinbärssås.
Ca 420 kcal per portion
9 g fett 41 g protein
40 g kolhydrater