Kyckling med svarta vinbär

Kyckling med svarta vinbär

Ett recept från Allt om mat
 

4 personer Ingredienser

600 g kycklingbröstfilé
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 paket bacon, (140 g)

Sås:

4 msk strösocker
2 dl vinbär, svarta
3 dl vatten
1 msk balsamvinäger
2 msk kalvfond, konc
2 krm salt
2 tsk maizena majsstärkelse

Tillbehör:

  färskpotatis, kokt

Tillagning

Lite känsla av vardagsgourmet får den här baconlindade kycklingen med sötsyrlig svartvinbärssås.

1. Sätt ugnen på 200°. Gör några tvärgående snitt på varje bröstfilé. Salta och peppra runtom.
2. Fräs en liten bit bacon i en stekpanna så att det bildas fett i pannan. Bryn kycklingfiléerna ca 1 minut på varje sida. Lägg över dem i en ugnssäker form och lägg några baconskivor på varje filé. Stek i ugnen ca 15 min till en innertemperatur på 68°.
3. Smält sockret i en kastrull på me­delvärme. Tillsätt vinbär, vatten, vinäger och kalvfond och låt alltsammans sjuda ca 5 min. Sila såsen genom en finmaskig sil och pressa lätt på vinbären så saften rinner ut.
4. Häll tillbaka den silade såsen i ka­strullen och smaka av med salt. Vispa ner majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Koka upp så såsen tjocknar.
5. Servera kycklingen med kokt färskpotatis och svartvinbärssås.

Ca 420 kcal per portion
9 g fett 41 g protein
40 g kolhydrater

Trackback
RSS 2.0