Inkokt lax med skarpsås och dillkokt potatis
Inkokt lax med skarpsås och dillkokt potatis
4 port,
4-6 st | lax, färsk eller fryst, (à ca 125 g) portionsbitar |
---|
Lag:
1 st |
rödlök, liten |
---|---|
1 l |
vatten |
2 msk |
citron, pressad |
1 msk |
salt |
2 msk |
strösocker |
2 st |
lagerblad |
1 krm | svartpeppar, nymald |
Skarpsås:
2 st | ägg, hårdkokta |
---|---|
2 st |
äggulor, råa |
2 msk |
dijonsenap |
4 dl |
vispgrädde |
1 dl |
matyoghurt |
0,5 tsk |
salt |
Tillbehör:
potatis, dillkokt
Tillagning
Laxen görs i förväg, bara att ta fram när potatisen kokat färdigt.
1. Skala och klyfta löken. Blanda lök, vatten, citronsaft, salt, socker, lagerblad och svartpeppar i en kastrull. Låt koka upp.
2. Lägg laxen i en ugnssäker form. Häll den heta lagen över.
3. Låt kallna i lagen. Ställ kallt över natten, ca 8 timmar.
4. Skarpsås: Skala och skär äggen i mindre bitar. Mixa de kokta äggen med råa äggulor och senap. Vispa grädden och blanda den med yoghurt och äggmix. Smaka av med salt. Ställ kallt till servering.
5. Servera laxen med skarpsås och dillkokt potatis.
2. Lägg laxen i en ugnssäker form. Häll den heta lagen över.
3. Låt kallna i lagen. Ställ kallt över natten, ca 8 timmar.
4. Skarpsås: Skala och skär äggen i mindre bitar. Mixa de kokta äggen med råa äggulor och senap. Vispa grädden och blanda den med yoghurt och äggmix. Smaka av med salt. Ställ kallt till servering.
5. Servera laxen med skarpsås och dillkokt potatis.
Trackback