cedrokakor
Cedrokakor
En spröd kaka som påminner om brysselkex – men här med en aning cedrosmak.
35 st
Ingredienser
100 g | smör, rumsvarmt |
---|---|
0,5 dl | florsocker |
1 tsk | vaniljsocker |
1 msk | rapsolja |
1 tsk | cedro citron, hushållsarom |
2 dl | vetemjöl |
0,5 tsk | bakpulver |
Garnering:
0,25 dl | strösocker |
---|---|
1 tsk | gul hushållsfärg |
Tillagning
1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt oljan och cedro citron.
2. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten. Blanda snabbt ihop till en deg.
3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Forma till en tjock rulle, ca 3 cm.
4. Blanda socker och gul hushållsfärg och strö ut det på ett bakplåtspapper. Rulla degen i det gula sockret tills det fastnat på rullen. Förvara rullen ca 1 timme i kylskåp.
5. Sätt ugnen på 175°. Skär rullen i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 min. Låt kakorna kallna på galler.
Trackback