cedrokakor

       

Cedroka­kor   

        Cedrokakor Receptbild - Allt om Mat                            
         Foto: Kent Jardhammar     
 
En spröd kaka som påminner om brysselkex – men här med en aning cedrosmak.  
35 st                                

                                Ingredienser                            

100 g              smör, rumsvarmt                    
0,5 dl                     florsocker                    
1 tsk                     vaniljsocker                    
1 msk                     rapsolja                    
1 tsk                     cedro citron, hushållsarom                    
2 dl                     vetemjöl                    
0,5 tsk                     bakpulver                    

Garnering:

 0,25 dl                     strösocker                    
1 tsk                     gul hushållsfärg                    
 

Tillagning                

1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt oljan och cedro citron.
2. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten. Blanda snabbt ihop till en deg.
3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Forma till en  tjock rulle, ca 3 cm.
4. Blanda socker och gul hushållsfärg och strö ut det på ett bakplåtspapper. Rulla degen i det gula sockret tills det fastnat på rullen. Förvara rullen ca 1 timme i kylskåp.
5. Sätt ugnen på 175°. Skär rullen i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 min. Låt kakorna kallna på galler.                
 
Trackback
RSS 2.0