Bondkakor med pistasch

Bond­ka­kor med pi­stasch        

  Bondkakor med pistasch Receptbild - Allt om Mat
  Foto: Annika Vannerus                            
  Sötmandeln har ersatts med pistaschnötter och rivet apelsinskal ger kakorna en spännande  smakbrytning.

45 kakor                                

Ingredienser                            

                        1 dl                     pistaschnötter                    
                        125 g                     smör                    
                        1 dl                     strösocker                    
                        3 dl                     vetemjöl, (180 g)                    
                        0,5 tsk                     bikarbonat                    
                        1,5 msk                     sirap, ljus                    
                        1 tsk                     apelsinskal, rivet                    
 

Tillagning                

 1. Hacka nötterna grovt. Skär smöret i kuber.  Mixa nötter, smör, socker, mjöl, bikarbonat, sirap och apelsinskal till en deg.  
2. Dela degen i två delar på mjölad bänk. Rulla ut degbitarna till till två rullar, ca 3 cm  i diameter. Linda in rullarna i plastfolie och lägg i kylen minst 1 timme.
3. Sätt ugnen på 200°. Skär rullarna i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen  6-7 min.                
 
Trackback
RSS 2.0