Bondkakor med pistasch
Bondkakor med pistasch
45 kakor
Ingredienser
1 dl | pistaschnötter |
---|---|
125 g | smör |
1 dl | strösocker |
3 dl | vetemjöl, (180 g) |
0,5 tsk | bikarbonat |
1,5 msk | sirap, ljus |
1 tsk | apelsinskal, rivet |
Tillagning
1. Hacka nötterna grovt. Skär smöret i kuber. Mixa nötter, smör, socker, mjöl, bikarbonat, sirap och apelsinskal till en deg.
2. Dela degen i två delar på mjölad bänk. Rulla ut degbitarna till till två rullar, ca 3 cm i diameter. Linda in rullarna i plastfolie och lägg i kylen minst 1 timme.
3. Sätt ugnen på 200°. Skär rullarna i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 6-7 min.
Trackback