Blåbärsparfait
Blåbärsparfait

Ett recept från Allt om mat
1 1/2 liter Ingredienser
3 dl | blåbär |
---|---|
0,5 dl | florsocker |
1 st | lime, rivet skal |
1 msk | lime, pressad |
1 msk | mynta, finhackad |
3 st | äggvitor |
1,5 dl | florsocker |
2 dl | vispgrädde |
250 g | mascarponeost |
Tillagning
Parfait är en bra dessert som inte kräver konstiga köksmanicker och som kan förberedas i god tid. Blåbären får extra skjuts med lime och mynta.
1. Häll upp blåbären i en skål och blanda dem med florsocker, limeskal, limesaft och mynta.
2. Vispa äggvitor och florsocker i en annan skål till ett hårt skum, som marängsmet. Vispa grädden separat, blanda den med mascarpone och blåbärsblandningen. Vänd sist ner den vispade äggvitan.
3. Fördela parfaitsmeten i en 1 1/2-litersform. Täck med plast och låt stå i frysen ca 6 timmar.
4. Ta fram parfaiten ur frysen ca 30 min före servering.
2. Vispa äggvitor och florsocker i en annan skål till ett hårt skum, som marängsmet. Vispa grädden separat, blanda den med mascarpone och blåbärsblandningen. Vänd sist ner den vispade äggvitan.
3. Fördela parfaitsmeten i en 1 1/2-litersform. Täck med plast och låt stå i frysen ca 6 timmar.
4. Ta fram parfaiten ur frysen ca 30 min före servering.
Trackback