Blåbärskaka med limesmul
Blåbärskaka med limesmul

Ett recept från Allt om mat
125 g | smör |
---|---|
1,5 dl | mjölk |
1,5 dl | vaniljyoghurt, (2 %) |
3 st | ägg |
1,5 dl | strösocker |
5 dl | vetemjöl, (300 g) |
1 msk | bakpulver |
2 dl | blåbär + 2 msk vetemjöl, (100 g) |
Limesmul:
75 g | smör |
---|---|
1,5 dl | vetemjöl |
1 dl | strösocker |
1 msk | vaniljsocker |
1 msk | rivet limeskal |
Tillbehör:
blåbär | |
---|---|
vaniljglass |
Tillagning
Limesmulet ger blåbärskakan lite god knaprighet. Servera massor av blåbär och vaniljglass till.
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret och tillsätt mjölk och yoghurt. Dra kastrullen från plattan. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smör- och mjölkblandningen under omrörning. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och rör ner det i smeten.
3. Smul: Smält smöret och blanda med mjöl, socker, vaniljsocker och limeskal.
4. Blanda bären med vetemjöl och rör ner dem försiktigt i smeten. Häll smeten i en långpanna, 25 x 35 cm, täckt med bakplåtspapper. Strö över limesmul. Grädda mitt i ugnen 35-40 min. Låt svalna och skär i rutor. Servera med blåbär och vaniljglass.
2. Smält smöret och tillsätt mjölk och yoghurt. Dra kastrullen från plattan. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smör- och mjölkblandningen under omrörning. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och rör ner det i smeten.
3. Smul: Smält smöret och blanda med mjöl, socker, vaniljsocker och limeskal.
4. Blanda bären med vetemjöl och rör ner dem försiktigt i smeten. Häll smeten i en långpanna, 25 x 35 cm, täckt med bakplåtspapper. Strö över limesmul. Grädda mitt i ugnen 35-40 min. Låt svalna och skär i rutor. Servera med blåbär och vaniljglass.
Trackback