Bittes äppelpaj

           

Bittes äppelpaj   

 

 Recept: Bittes äppelpaj                 

 

Denna äppelpaj är knäckig, seg och vansinnigt god! Dessutom är pajen väldigt lättbakad. Servera äppelpajen med glass eller vaniljvisp.

                              

Ingredienser

     6 port    
 

 

  • 6 äpplen (à 130 g)                                    
  • 150 g smör                                     
  • 3 dl  havregryn                                     
  • 2 dl  socker                                     
  • 1/2 dl ljus sirap                                     
  • 1 1/2 dl vetemjöl                                     
  • 1/2 tsk bakpulver                                     
  • 2 msk mjölk                                     

Så här gör du

Detta är ett recept från Buffé nr 10 2008

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena.
  3. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över.
  4. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass eller vaniljvisp.

 

       

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0