Mustig gryta

 
Mustig gryta
 
Recept: Mustig gryta
 
 

INGREDIENSER

4 port
0.5 kg grytbitar
1 st gul lök
3 tomater
2 morötter
200 gr champinjoner
2 dl rödvin
0.5 tsk timjan
2 st vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
1 dl creme fraiche
150 gr kabanoss eller annan stark korv
0.5 liter buljong
 

GÖR SÅ HÄR

1. Hacka löken, tärna tomaterna och skala och skiva morötterna.

2. Bryn köttet, salta och peppra och lägg över i gryta. Fräs lök och lägg över i gryta.

3. Tillsätt tomaterna, morötter, tomatpuré, rödvin, timjan och pressad vitlök. Täck upp med buljong. Låt puttra under lock i 50 min.

4. Skiva svampen och korven. Bryn i lite matfett. Lägg över i grytan.

5. Rör ner creme fraiche och smaka av. Klart!

Serveringsförslag: ris bröd sallad


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0