Mustig gryta
Mustig gryta

INGREDIENSER
4 port
0.5 kg grytbitar
1 st gul lök
3 tomater
2 morötter
200 gr champinjoner
2 dl rödvin
0.5 tsk timjan
2 st vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
1 dl creme fraiche
150 gr kabanoss eller annan stark korv
0.5 liter buljong
GÖR SÅ HÄR
1. Hacka löken, tärna tomaterna och skala och skiva morötterna.
2. Bryn köttet, salta och peppra och lägg över i gryta. Fräs lök och lägg över i gryta.
3. Tillsätt tomaterna, morötter, tomatpuré, rödvin, timjan och pressad vitlök. Täck upp med buljong. Låt puttra under lock i 50 min.
4. Skiva svampen och korven. Bryn i lite matfett. Lägg över i grytan.
5. Rör ner creme fraiche och smaka av. Klart!
Serveringsförslag: ris bröd sallad
Kommentarer
Trackback