Kolapaj med nötter

       Kolapaj med nötter                                                                               

ca 10 port

Ingredienser 

Deg
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk Dansukker Farinsocker
100 g smör eller margarin
1 msk olja
1 äggula
3 msk kallt vatten

Fyllning
1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadoråsocker
1 1/2 dl Dansukker Cane Syrup
1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk kakaopulver
1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
75 g smör eller margarin
200 g nötter, gärna olika sorter

Garnering
Vispad grädde
(Dansukker Flor med chokladsmak)

 Arbeta samman ingredienserna till degen, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, cirka 28 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i 250° i 10 minuter. Låt skalet svalna i formen. Blanda alla ingredienser till fyllningen utom matfett och nötter i en kastrull och sjud tills det tjocknat, cirka 10 minuter,minst. Rör om då och då. Ta kastrullen bort från värmen och rör i matfettet. Tillsätt nötterna. Häll upp fyllningen i skalet. Ställ i kylen i 3 timmar för att stelna. Ta bort kanten på formen och garnera pajen med vispad grädde. Dofta över lite chokladflor. Servera med vispad grädde eller lingongrädde (vispad grädde med lite lingon i ).


Mustig gryta

 
Mustig gryta
 
Recept: Mustig gryta
 
 

INGREDIENSER

4 port
0.5 kg grytbitar
1 st gul lök
3 tomater
2 morötter
200 gr champinjoner
2 dl rödvin
0.5 tsk timjan
2 st vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
1 dl creme fraiche
150 gr kabanoss eller annan stark korv
0.5 liter buljong
 

GÖR SÅ HÄR

1. Hacka löken, tärna tomaterna och skala och skiva morötterna.

2. Bryn köttet, salta och peppra och lägg över i gryta. Fräs lök och lägg över i gryta.

3. Tillsätt tomaterna, morötter, tomatpuré, rödvin, timjan och pressad vitlök. Täck upp med buljong. Låt puttra under lock i 50 min.

4. Skiva svampen och korven. Bryn i lite matfett. Lägg över i grytan.

5. Rör ner creme fraiche och smaka av. Klart!

Serveringsförslag: ris bröd sallad


RSS 2.0