Chokladbiskvier
Chokladbiskvier

ca 30 st
1 ½ dl skållad, skalad, malen (inte maskinhackad) mandel
1½ dl strösocker
2 äggvitor
½ tsk potatismjöl
Fyllning:
50 g mörk choklad (gärna 70 %)
125 g smör eller margarin
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Glasyr:
150 gr mörk blockchoklad
1 tsk matolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda den malna mandeln med sockret. Vispa äggvitorna
till nästan hårt skum. Vänd ned dom i mandelsockerblandningen.
Klicka smeten på en plåt med bakplåtspapper till små kakor
ca 4 cm i diameter. Platta till topparna. Grädda kakorna tills de
fått lite färg, ca 10 min. Låt svalna innan man lossar kakorna
från papperet. Låt kallna helt.
Fyllning:
Smält chokladen i mikrovågsugn eller i en skål över ett vattenbad.
Rör om någon gång under tiden. Låt svalna.
Rör matfett, florsocker och vaniljsocker smidigt. Rör ner äggulan.
Vänd ner chokladen under omrörning.
Bred eller spritsa smörkrämen toppigt på kakornas undersida.
Låt de stå kallt tills krämen stelnat.
Garnering:
Bryt chokladen i bitar, lägg dem i en skål eller kopp (inte allt för vid).
Smält chokladen i mikrovågsugn eller över ett vattenbad. Rör om
någon gång under tiden. Låt chokladen svalna något.
Doppa biskviernas krämsida i chokladen. Ställ dem på ett
bakplåtspapper för att stelna. Förvara biskvierna i kylskåp.
Kommentarer
Trackback