Äppelkladdkaka

 

Äppelkladdkaka

Av Linda Andersson  Foto Roger Olsson
Saftig och ljuvligt god kladdkaka med rivna äpplen i.

Saftig och ljuvligt god kladdkaka med rivna äpplen i.

Lättgjord kladdkaka med rivna äpplen i och som blir nästan ännu godare dagen efter.

10–12 bitar

200 g smör, smält

3 ägg

4 ½ dl strösocker

3 ¾ dl vetemjöl

1 ½ msk vaniljsocker

2–3 äpplen

GÖR SÅ HÄR 1.  Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ihop ägg och socker och tillsätt det smälta, varma smöret.

3. Tillsätt mjöl och vaniljsocker och rör ihop allt till en slät smet. Skala och riv äpplena och blanda ner det i smeten.

4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig (men inte lös) i mitten när den är klar. Låt kakan kallna, Ev ringla vit choklad över kakan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0