Tonfisk- och skaldjurspaj
Tonfisk- och skaldjurspaj
225°
Pajskal:
3 dl vetemjöl
125 gr smör el. margarin
2-3 msk kallt vatten
Fyllning:
1 bk tonfisk
1 purjolök
125 gr surimi sticks med krabb-
smak (krabbmix)
800 gr räkor med skal eller 1 bk
skalade räkor i lag
2 msk hackad dill
4 ägg
3 dl grädde
1msk hummerfond
1 krm sambal oelek
Blanda snabbt ihop pajdegen (går
snabbast i matberedaren). Lägg kallt
att vila ca 30 min.
Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diam.
Nagga botten och sätt en remsa aluminium-
folie runt kanten. Förgrädda pajskalet mitt i
ugnen ca 15 min. Ta bort folien.
Ansa och strimla purjolöken. Fräs den mjuk
i lite matfett några minuter. Skär surimi sticksen
i mindre bitar.
Fördela purjolöken, tonfisken, dill, surimin
och räkor i pajskalet.Spara några räkor till garnering.
Vispa ihop ägg, grädde, hummerfond och sambal
oelek. Häll det över pajen. Grädda i nedre delen av
ugnen i 30-35 minuter eller tills pajen har fått fin
färg och äggstanningen har stelnat.
Garnera med resterande räkor, cirtonskivor och dill.
Romsås:
2 dl lättcreme fraiche
1 dl majonäs
1 bk fiskrom ca 100 gr
Rör samman allt i hop och låt stå kallt tills den ska
serveras.
225°
Pajskal:
3 dl vetemjöl
125 gr smör el. margarin
2-3 msk kallt vatten
Fyllning:
1 bk tonfisk
1 purjolök
125 gr surimi sticks med krabb-
smak (krabbmix)
800 gr räkor med skal eller 1 bk
skalade räkor i lag
2 msk hackad dill
4 ägg
3 dl grädde
1msk hummerfond
1 krm sambal oelek
Blanda snabbt ihop pajdegen (går
snabbast i matberedaren). Lägg kallt
att vila ca 30 min.
Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diam.
Nagga botten och sätt en remsa aluminium-
folie runt kanten. Förgrädda pajskalet mitt i
ugnen ca 15 min. Ta bort folien.
Ansa och strimla purjolöken. Fräs den mjuk
i lite matfett några minuter. Skär surimi sticksen
i mindre bitar.
Fördela purjolöken, tonfisken, dill, surimin
och räkor i pajskalet.Spara några räkor till garnering.
Vispa ihop ägg, grädde, hummerfond och sambal
oelek. Häll det över pajen. Grädda i nedre delen av
ugnen i 30-35 minuter eller tills pajen har fått fin
färg och äggstanningen har stelnat.
Garnera med resterande räkor, cirtonskivor och dill.
Romsås:
2 dl lättcreme fraiche
1 dl majonäs
1 bk fiskrom ca 100 gr
Rör samman allt i hop och låt stå kallt tills den ska
serveras.
Kommentarer
Trackback