Rabarbermazarin

Rabarbermazarin
200 grader

ca 20 bitar

3 dl dinkel- eller vetemjöl
3 msk strösocker
125 gr smör
2 msk pressad citron

Fyllning:
350 gr rabarber i bitar
200 gr mandelmassa
100 gr smör, rumsvarmt
rivet skal av en citron
4 ägg
1 dl siktat dinkelmjöl
1 tsk bakpulver

Glasyr:
1 dl florsocker
ca 1 msk vatten

Gör så här:
Blanda mjöl, socker och smör i en
matberedare till en smulig massa.
Tillsätt citronsaften och arbeta snabbt
ihop till en deg.
Tryck ut degen i en osmord liten lång-
panna, ca 20 x 30 cm.Nagga botten
med en gaffel. Låt vila i kylen ca 30 min.
Förgrädda degen mitt i ugnen ca 10 min.
Fyllning:Riv mandelmassan och blanda
den med smör och citronskal. Vispa i
äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bak-
pulver och rör ner i smeten. Häll smeten
på den förgräddade bottnen. Fördela
rabarbern i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen 25 -30 min.
Känn med en sticka att kakan är genom-
gräddad.Låt kallna.
Glasyr: Blanda florsocker med vatten till
en slät glasyr. Ringla den över kakan strax
före servering och skär den i bitar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0