Apelsinsnitt med pistasch
Apelsinsnitt med pistasch
2 dl | vetemjöl |
---|---|
2 msk | strösocker |
100 g | smör |
1 st | äggula |
Fyllning:
2 msk | pistaschnötter |
---|---|
150 g | mandelmassa |
2 msk | apelsinskal |
Garnering:
2 dl | florsocker |
---|---|
2 tsk | vatten |
0,5 dl | pistaschnötter, hackade |
2 msk | apelsinskal, hackat syltat |
Gör så här:
Blanda samman mjöl, socker och smör i en matberedare,
tillsätt äggulan sist och kör snabbt till en deg. Plasta degen
och låt den vila minst 1 timme i kylen. Gör under tiden fyllningen.
Hacka pistaschnötterna grovt. Riv mandelmassan på grova sidan
av rivjärnet. Blanda ner apelsinskal och pistaschnötter i
mandelmassan och knåda ihop. Rulla tre längder ca 20 cm långa.
Låt vila i kylen. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i tre delar. Kavla
ut varje bit på mjölad arbetsbänk eller mellan mjölat bakplåtspapper,
ca 8 x 20 cm tjock. Lägg en rulle av mandelmassan på mördegen
och linda in den. Skär av överskottet av degen, tryck noga till
skarven och lägg rullen med skarven nedåt. Gör tre rullar.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna innan du dekorerar.
Blanda florsocker med lite vatten och rör till en tjock jämn smet.
Ringla över längderna och strö över pistaschnötter och syltat
apelsinskal. Låt stelna och skär små sneda kakor med en vass kniv.
tillsätt äggulan sist och kör snabbt till en deg. Plasta degen
och låt den vila minst 1 timme i kylen. Gör under tiden fyllningen.
Hacka pistaschnötterna grovt. Riv mandelmassan på grova sidan
av rivjärnet. Blanda ner apelsinskal och pistaschnötter i
mandelmassan och knåda ihop. Rulla tre längder ca 20 cm långa.
Låt vila i kylen. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i tre delar. Kavla
ut varje bit på mjölad arbetsbänk eller mellan mjölat bakplåtspapper,
ca 8 x 20 cm tjock. Lägg en rulle av mandelmassan på mördegen
och linda in den. Skär av överskottet av degen, tryck noga till
skarven och lägg rullen med skarven nedåt. Gör tre rullar.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna innan du dekorerar.
Blanda florsocker med lite vatten och rör till en tjock jämn smet.
Ringla över längderna och strö över pistaschnötter och syltat
apelsinskal. Låt stelna och skär små sneda kakor med en vass kniv.
Kommentarer
Trackback