Rödbetskaka med saffransglasyr

RÖDBETSKAKA MED SAFFRANSGLASYR                                                 

250 gram rödbetor      

2 st ägg                                                      

3 dl strösocker

1 ½ dl raps- eller majsolja 

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 msk kanel

1 tsk vaniljsocker

Glasyr:

400 gr philadephiaost neutral

0,5 dl florsocker

0,5 gram saffran

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Eller en form ca 20x30 cm
  3. Skala och finriv rödbetorna.
  4. Vispa äggen och sockret pösigt och rör ner rödbetor och olja.
  5. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem.
  6. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
  7. Låt kakan svalna och stjälp upp den. Rör ihop glasyren, bred den över kakan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0