Rödbetskaka med saffransglasyr
RÖDBETSKAKA MED SAFFRANSGLASYR
250 gram rödbetor
2 st ägg
3 dl strösocker
1 ½ dl raps- eller majsolja
2 tsk bakpulver
1 msk kanel
1 tsk vaniljsocker
Glasyr:
400 gr philadephiaost neutral
0,5 dl florsocker
0,5 gram saffran
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Eller en form ca 20x30 cm
- Skala och finriv rödbetorna.
- Vispa äggen och sockret pösigt och rör ner rödbetor och olja.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
- Låt kakan svalna och stjälp upp den. Rör ihop glasyren, bred den över kakan.
Kommentarer
Trackback