Biscotti med pistagenötter
Biscotti med pistagenötter
200°
1 påse (150 gr) pistagenötter (med skal)
125 gr smör
100 gr mörk blockchoklad
2 stora ägg
2 dl socker
3 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Skal nötterna. Smält smör och choklad
tillsammans i en kastrull på svag värme.
Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
Blanda de torra ingred. och vispa hastigt
ned det i äggsmeten omväxlande med
smörsmeten. Blanda sist i nötterna.
Klicka ut smeten i 3 stänger på en bak-
pappersklädd plåt. Grädda i ca 15 min
eller tills de är genomgräddade.
Skär snitt på diagonalen när de fortfarande
är varma. Sära lite på skorporna och låt
eftertorka i 100 ° ca 30 - 60 min.
( ca 60 st)
Kommentarer
Trackback