En gång om året kaka

En gång om året kaka

175°

150 gr smält smör
3 ägg
3 dl strösocker
1½ dl varmt vatten
2½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
3 msk cacao
1 tsk vanillinsocker

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda i resten av ingred. och rör till
en jämn smet. Häll smeten i en liten,
smord form. Ca 20x30 cm. Grädda i
ca 20- 25 min. Låt svalna.

Mellan:
1 ägg
100 gr grovriven mandelmassa
150 gr smör
2½ dl florsocker

Rör ihop allt till en jämn smet. Bred
över den kalla kakan.

Glasyr:
1 st blockchoklad med kolasmak eller
ljus blockchoklad
ca 3 msk olja

Bred över kakan och låt chokladen stelna,
skär upp i bitar.

Om man vill göra i en långpanna måste
man dubblera allt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0