En gång om året kaka
En gång om året kaka
175°
150 gr smält smör
3 ägg
3 dl strösocker
1½ dl varmt vatten
2½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
3 msk cacao
1 tsk vanillinsocker
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda i resten av ingred. och rör till
en jämn smet. Häll smeten i en liten,
smord form. Ca 20x30 cm. Grädda i
ca 20- 25 min. Låt svalna.
Mellan:
1 ägg
100 gr grovriven mandelmassa
150 gr smör
2½ dl florsocker
Rör ihop allt till en jämn smet. Bred
över den kalla kakan.
Glasyr:
1 st blockchoklad med kolasmak eller
ljus blockchoklad
ca 3 msk olja
Bred över kakan och låt chokladen stelna,
skär upp i bitar.
Om man vill göra i en långpanna måste
man dubblera allt.
175°
150 gr smält smör
3 ägg
3 dl strösocker
1½ dl varmt vatten
2½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
3 msk cacao
1 tsk vanillinsocker
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda i resten av ingred. och rör till
en jämn smet. Häll smeten i en liten,
smord form. Ca 20x30 cm. Grädda i
ca 20- 25 min. Låt svalna.
Mellan:
1 ägg
100 gr grovriven mandelmassa
150 gr smör
2½ dl florsocker
Rör ihop allt till en jämn smet. Bred
över den kalla kakan.
Glasyr:
1 st blockchoklad med kolasmak eller
ljus blockchoklad
ca 3 msk olja
Bred över kakan och låt chokladen stelna,
skär upp i bitar.
Om man vill göra i en långpanna måste
man dubblera allt.
Kommentarer
Trackback