Banankaka i långpanna

Banankaka i långpanna

Väl mogna bananer i fruktskålen? DÅ passar detta recpt perfekt.

Ingredienser

3 st ägg
4,5 dl socker
225 gram smör
2,25 dl mjölk
6 dl vetemjöl
1,5 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 st bananer
100 gram blockchoklad, ljus eller mörk

Garnering

0,5 dl florsocker

Gör så här

  1. Smält smöret.
  2. Hacka chokladen i små bitar och tillsätt det sist av allt i smeten.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, tillsätt det sedan i äggvispet tillsammans med mjölken.
  5. Tillsätt det smälta smöret och mosade väl mogna bananer.
  6. Tillsätt chokladen i smeten och häll upp i bakplåtsklädd långpanna, ca.30x40cm.
  7. Grädda i ugnen i ca. 190 grader i ca. 20 minuter. Låt kakan kallna. Skär den i lagomt stora bitar.
  8. Dofta över med florsocker vid servering.
  9. Förvara gärna kakan svalt så inte chokladen blir kladdig. Det går även utmärkt att frysa in kakan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0