Tänker Stig byta bana?
Foto: Erik Åström
Om Stig ,mot förmodan, skulle bli less på oss har han ett annat jobb på lut:) Eller?
Banankaka i långpanna

Väl mogna bananer i fruktskålen? DÅ passar detta recpt perfekt.
Ingredienser
3 st | ägg |
4,5 dl | socker |
225 gram | smör |
2,25 dl | mjölk |
6 dl | vetemjöl |
1,5 msk | bakpulver |
1 msk | vaniljsocker |
2 st | bananer |
100 gram | blockchoklad, ljus eller mörk |
Garnering |
|
0,5 dl | florsocker |
Gör så här
- Smält smöret.
- Hacka chokladen i små bitar och tillsätt det sist av allt i smeten.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, tillsätt det sedan i äggvispet tillsammans med mjölken.
- Tillsätt det smälta smöret och mosade väl mogna bananer.
- Tillsätt chokladen i smeten och häll upp i bakplåtsklädd långpanna, ca.30x40cm.
- Grädda i ugnen i ca. 190 grader i ca. 20 minuter. Låt kakan kallna. Skär den i lagomt stora bitar.
- Dofta över med florsocker vid servering.
- Förvara gärna kakan svalt så inte chokladen blir kladdig. Det går även utmärkt att frysa in kakan.