Karin P rekomenderar
RULLTÅRTA MED KRÄMIG CITRONFYLLNING
Ställ den nygräddade kakan kallt så svalnar den snabbare,
exempelvis på fönsterbrädan med fönstret på glänt eller väl
täckt på balkongen.
Ca 15 bitar
Kaka:
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl vispgrädde
Smörkräm:
Drygt 150 g mjukt smör
2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Citronfyllning:
2 1/2 dl lemon curd
Servering:
Florsocker till pudring
Sätt ugnen på 250 grader. Täck en plåt med bakpapper.
Vispa ägg och socker pösigt. Sikta över mjöl och bakpulver
och blanda in i smeten tillsammans med grädde. Bred ut smeten
i ett jämnt lager på bakplåtspapperet.
Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
Strö litet socker över den nygräddade kakan.
Stjälp upp den på ett bakpapper och dra av papperet
som kakan gräddats på. Låt kakan kallna under det
lossade bakpapperet.
Smörkräm:
Vispa samman smör, florsocker, vaniljsocker och äggula
med elvisp till en slät kräm. Bre smörkrämen över kakan.
Bre lemon curden över och rulla ihop tårtan.
Linda in i bakpapper och förvara svalt.
Pudra över florsocker strax före servering.
Ställ den nygräddade kakan kallt så svalnar den snabbare,
exempelvis på fönsterbrädan med fönstret på glänt eller väl
täckt på balkongen.
Ca 15 bitar
Kaka:
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl vispgrädde
Smörkräm:
Drygt 150 g mjukt smör
2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Citronfyllning:
2 1/2 dl lemon curd
Servering:
Florsocker till pudring
Sätt ugnen på 250 grader. Täck en plåt med bakpapper.
Vispa ägg och socker pösigt. Sikta över mjöl och bakpulver
och blanda in i smeten tillsammans med grädde. Bred ut smeten
i ett jämnt lager på bakplåtspapperet.
Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
Strö litet socker över den nygräddade kakan.
Stjälp upp den på ett bakpapper och dra av papperet
som kakan gräddats på. Låt kakan kallna under det
lossade bakpapperet.
Smörkräm:
Vispa samman smör, florsocker, vaniljsocker och äggula
med elvisp till en slät kräm. Bre smörkrämen över kakan.
Bre lemon curden över och rulla ihop tårtan.
Linda in i bakpapper och förvara svalt.
Pudra över florsocker strax före servering.
Kommentarer
Trackback