Karin P rekomenderar

RULLTÅRTA MED KRÄMIG CITRONFYLLNING

Ställ den nygräddade kakan kallt så svalnar den snabbare,
exempelvis på fönsterbrädan med fönstret på glänt eller väl
täckt på balkongen.


Ca 15 bitar

Kaka:
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl vispgrädde

Smörkräm:
Drygt 150 g mjukt smör
2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Citronfyllning:
2 1/2 dl lemon curd

Servering:
Florsocker till pudring

Sätt ugnen på 250 grader. Täck en plåt med bakpapper.

Vispa ägg och socker pösigt. Sikta över mjöl och bakpulver
och blanda in i smeten tillsammans med grädde. Bred ut smeten
i ett jämnt lager på bakplåtspapperet.
Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.


Strö litet socker över den nygräddade kakan.
Stjälp upp den på ett bakpapper och dra av papperet
som kakan gräddats på. Låt kakan kallna under det
 lossade bakpapperet.


Smörkräm:
Vispa samman smör, florsocker, vaniljsocker och äggula
med elvisp till en slät kräm. Bre smörkrämen över kakan.
Bre lemon curden över och rulla ihop tårtan.
Linda in i bakpapper och förvara svalt.


Pudra över florsocker strax före servering.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0