Knäckäppelpaj med toscatopping
Knäckäppelpaj med toscatopping
12 bitar
Tillagningstid: 50 min.
Ingrediensser:
- 125 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 1/2 tsk bakpulver
- Fyllning:
- 100 g hasselnötskärnor,
- hackade
- 75 g smör
- 3/4 dl strösocker
- 2 msk vispgrädde
- 1 msk vetemjöl
- 3–4 dl äppelmos
- Till servering:
- florsocker
- vispgrädde
- malen kanel
Gör så här:
- Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke. Rör ner smöret och arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en vid pajform, cirka 30 centimeter i diameter. Grädda pajbottnen mitt i ugnen i 200 grader 8–10 minuter. Ta ut formen och låt pajskalet svalna. Blanda hackade nötter i en kastrull med smör, socker, grädde och mjöl. Sjud upp under omrörning. Ta kastrullen åt sidan. Fyll pajskalet först med äppelmos och fördela därefter toscasmeten ovanpå moset. Sätt in pajen igen mitt i ugnen och grädda ytterligare 15 minuter i 200 grader. Ta ut pajen och låt den svalna. Dofta florsocker över pajen och servera den med vispad grädde som kryddats lätt med kanel på toppen.
För bild: gå in på icakuriren.se
Kommentarer
Trackback