Knäckäppelpaj med toscatopping

Knäckäppelpaj med toscatopping

12 bitar
Tillagningstid: 50 min.

Ingrediensser:

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 100 g hasselnötskärnor,
  • hackade
  • 75 g smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 3–4 dl äppelmos
  • Till servering:
  • florsocker
  • vispgrädde
  • malen kanel

Gör så här:

  • Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke. Rör ner smöret och arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en vid pajform, cirka 30 centimeter i diameter. Grädda pajbottnen mitt i ugnen i 200 grader 8–10 minuter. Ta ut formen och låt pajskalet svalna. Blanda hackade nötter i en kastrull med smör, socker, grädde och mjöl. Sjud upp under omrörning. Ta kastrullen åt sidan. Fyll pajskalet först med äppelmos och fördela därefter tosca­smeten ovanpå moset. Sätt in pajen igen mitt i ugnen och grädda ytterligare 15 minuter i 200 grader. Ta ut pajen och låt den svalna. Dofta florsocker över pajen och servera den med vispad grädde som kryddats lätt med kanel på toppen.

För bild: gå in på icakuriren.se


RSS 2.0