SMÅ CHOKLADKOLAKAKOR
SMÅ CHOKLADKOLAKAKOR
ca 25 st
200g smör
1dl socker
4 dl vetemjöl
½ dl kakao
½ tsk bakpulver
ca 25 kolafyllda chokladbitar, tex center
Smält smöret. Rör ner socker,mjöl,kakao,
bakpulver och blanda till en deg.
Degen kan se lös ut först men den tjocknar
efter en stund.
Ta en deg klick och rulla in en bit choklad
se till att det inte blir några sprickor i degen
då rinner kolafyllningen ut. Lägg på en plåt
med bakplåtspapper. Grädda i mitten av
ugnen i 200 grader i 7-8 min. Låt svalna!
Lakritsskorpor med vit choklad
Lakritsskorpor med vit choklad
Tid: 1 ½ timme
ca 35 st
6 dl vetemjöl
1½ dl strösocker
1 dl råsocker
2 tsk bakpulver
150 gr vit choklad
150 gr söt lakrits
100 gr smör
2 ägg
Blanda alla torra ingred. Hacka chokladen
och klipp lakritsen i mindre bitar och blanda
ner.
Smält smöret och tillsätt tillsammans med
ägg. Rör ihop till en deg.
Dela degen i 3 bitar och forma till längder.
Grädda mitt i ugnen i 200° ca 15 min. eller
tills de är gyllenbruna.
Ta ut och skär i skivor.
Lägg de skurna skorporna på plåten och sätt
in i ugnen igen i 100° ca 45 min.
Tid: 1 ½ timme
ca 35 st
6 dl vetemjöl
1½ dl strösocker
1 dl råsocker
2 tsk bakpulver
150 gr vit choklad
150 gr söt lakrits
100 gr smör
2 ägg
Blanda alla torra ingred. Hacka chokladen
och klipp lakritsen i mindre bitar och blanda
ner.
Smält smöret och tillsätt tillsammans med
ägg. Rör ihop till en deg.
Dela degen i 3 bitar och forma till längder.
Grädda mitt i ugnen i 200° ca 15 min. eller
tills de är gyllenbruna.
Ta ut och skär i skivor.
Lägg de skurna skorporna på plåten och sätt
in i ugnen igen i 100° ca 45 min.
Luciafirande 2009

Karin P ( för ovanlighetens skull framför kameran) och Karin E förbereder
kaffe på sängen för våra patienter. Här är vi inte rädda för glitter och
glamor fem över sju på morgonen.- Har alla kraxat klart? Då tar vi i:
Natten går tunga fjät........
Åsele resan

Här sitter Monica, Githe och Karin E och njuter av värmen och solen.
Karin P som håller som vanligt i kameran:)
Vi har just varit och hälsat på Anna-Karin.