Västerbottenspaj

Västerbottenspaj
4 pers.
225°

Pajskalet:
150 gr kokt, pressad potatis
2 ½ dl vetemjöl
100 gr smör

Köttröran:
500 gr strimlat älgkött
champinjoner
2 st gula lökar
1 msk pepparrot
2 msk senap
1 msk vetemjöl
1 ½ dl buljong eller svampspad
½ dl grädde
salt
svartpeppar
½ dl riven västerbottensost.

Hacka snabbt ihop pajdegen. låt vila
i kylen i ca 30 min. Kavla ut och lägg
i en pajform.
Bryn kött, svamp och den hackade
löken.
Koka ihop alla ingred, utom grädde, salt
och peppar, tills köttet är mört. Smaka
av med salt och peppar. Tillsätt grädden.
Förgrädda pajskalet i 5- 10 min.
Lägg i röran, strö den rivna osten över pajen.
Grädda tills den är gyllenbrun.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0