Ostgratinerade tunnbröd

De här bröden passar utmärkt att dippa i kalla såser och servera som drinktilltugg.

Ingredienser:
1 dl ljummen mjölk, 37 grader
15 g jäst
1 tsk strösocker
¾ dl yoghurt
1 ägg
1 msk mild olivolja
5 ½ dl vetemjöl
1 tsk salt
½ tsk bakpulver
100 g riven ost
paparikapulver

Gör så här:
Sätt på ugnen på 250 grader.
Blanda mjölk och jäst, socker, yoghurt, ägg, olja och hälften av mjölet i en bunke och låt vila 20 minuter. Blanda i resten av mjölet, salt och bakpulver och arbeta degen 5 minuter. Låt jäsa 40 minuter.
Ställ in en plåt i ugnen några minuter. Dela degen i åtta bitar och kvala ut till runda kakor. Lägg dem på den varma plåten och grädda i omgångar 2-3 minutar vardera. Peta ett hål i varje kaka med en kniv så att luften går ur, och låt svalna under bakduk. Om de kallnar utan bakduk blir de hårda. Bröden är goda att servera både mjuka och hårda.
För ostbröd, strö över riven ost och gratinera bröden i ugnen tills osten smält. Strö på paprikapulver.

Ostgratinerade tunnbröd

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0