Okrarelish

Ingredienser:
200 g okra eller sockerärtor
½ gul lök
1 msk mild olivolja
1 bifftomat
1 vitlöksklyfta, hackad
½ tsk riven färsk ingefära
1 tsk honung
½ citron, finrivet skal
½ röd chilifrukt, hackad utan kärnor
1 msk färska örter, t.ex mynta, koriander eller persilja

Gör så här:
Skiva okra på snedden i ½ cm tjocka skivor. Skala och skiva löken. Fräs lök och okra i olja i en stekpanna på medelvärme några minuter.
Dela tomaten på mitten, skiva den tunt. Lägg skivorna i stekpannan och tillsätt vitlök, ingefära och honung. Tillsätt citronskal och chili och låt sjuda ett par minuter. Strö över örterna.
Servera relishen varm eller kall som tillbehör.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0