Okrarelish
Ingredienser:
200 g okra eller sockerärtor
½ gul lök
1 msk mild olivolja
1 bifftomat
1 vitlöksklyfta, hackad
½ tsk riven färsk ingefära
1 tsk honung
½ citron, finrivet skal
½ röd chilifrukt, hackad utan kärnor
1 msk färska örter, t.ex mynta, koriander eller persilja
Gör så här:
Skiva okra på snedden i ½ cm tjocka skivor. Skala och skiva löken. Fräs lök och okra i olja i en stekpanna på medelvärme några minuter.
Dela tomaten på mitten, skiva den tunt. Lägg skivorna i stekpannan och tillsätt vitlök, ingefära och honung. Tillsätt citronskal och chili och låt sjuda ett par minuter. Strö över örterna.
Servera relishen varm eller kall som tillbehör.
200 g okra eller sockerärtor
½ gul lök
1 msk mild olivolja
1 bifftomat
1 vitlöksklyfta, hackad
½ tsk riven färsk ingefära
1 tsk honung
½ citron, finrivet skal
½ röd chilifrukt, hackad utan kärnor
1 msk färska örter, t.ex mynta, koriander eller persilja
Gör så här:
Skiva okra på snedden i ½ cm tjocka skivor. Skala och skiva löken. Fräs lök och okra i olja i en stekpanna på medelvärme några minuter.
Dela tomaten på mitten, skiva den tunt. Lägg skivorna i stekpannan och tillsätt vitlök, ingefära och honung. Tillsätt citronskal och chili och låt sjuda ett par minuter. Strö över örterna.
Servera relishen varm eller kall som tillbehör.
Kommentarer
Trackback