Malvapudding
6-8 portioner
Ingredienser:
2 ½dl florsocker
2 ägg
1 msk aprikospuré eller apelsinmarmelad
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
2 msk smör eller margarin
1 tsk vitvinsvinäger
1 ½ dl mjölk
Myntablad
Sås:
2 ½ dl matlagningsgrädde
100 g smör eller margarin
1 ½ dl socker
1 ½ dl vatten
1 vaniljstång
Gör så här:
Smörj små muffinsformar i plåt med smör eller olja.
Vispa florsocker och ägg riktigt vitt och pösigt. Blanda ner aprikospurén eller apelsinmarmeladen.
Blanda mjöl, bikarbonat och salt. Smält matfettet och häll i vinäger och mjölk.
Vänd ner mjöl och smör- eller margarinblandningen i äggsmeten.
Häll smeten i muffinsformarna (ca ½-1 dl/form) och grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Låt kakorna svalna i formarna.
Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka under omrörning till en slät simmig sås.
Häll såsen över kakorna. Stick små hål i kakorna så att all sås absorberas.
Servera med fruktsallad och grädde. Garnera med mytablad.

Ingredienser:
2 ½dl florsocker
2 ägg
1 msk aprikospuré eller apelsinmarmelad
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
2 msk smör eller margarin
1 tsk vitvinsvinäger
1 ½ dl mjölk
Myntablad
Sås:
2 ½ dl matlagningsgrädde
100 g smör eller margarin
1 ½ dl socker
1 ½ dl vatten
1 vaniljstång
Gör så här:
Smörj små muffinsformar i plåt med smör eller olja.
Vispa florsocker och ägg riktigt vitt och pösigt. Blanda ner aprikospurén eller apelsinmarmeladen.
Blanda mjöl, bikarbonat och salt. Smält matfettet och häll i vinäger och mjölk.
Vänd ner mjöl och smör- eller margarinblandningen i äggsmeten.
Häll smeten i muffinsformarna (ca ½-1 dl/form) och grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Låt kakorna svalna i formarna.
Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka under omrörning till en slät simmig sås.
Häll såsen över kakorna. Stick små hål i kakorna så att all sås absorberas.
Servera med fruktsallad och grädde. Garnera med mytablad.

Kommentarer
Trackback