Kanelpaj
Kryddiga desserter är populära i Sydafrika. Kanelpajen är ljuvlig med en kopp rooibos-te.
8 bitar.
Ingredienser:
100 g smör
2,5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl strösocker
Fyllning:
2 dl vispgrädde
2 msk strösocker
2 tsk malen kanel
1 msk vetemjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull.
Blanda ner mjöl, bakpulver och socker och rör ihop till en deg.
Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Vispa ihop grädde, socker, kanel och mjöl. Häll fyllningen i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt svalna och servera pajen kall.

8 bitar.
Ingredienser:
100 g smör
2,5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl strösocker
Fyllning:
2 dl vispgrädde
2 msk strösocker
2 tsk malen kanel
1 msk vetemjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull.
Blanda ner mjöl, bakpulver och socker och rör ihop till en deg.
Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Vispa ihop grädde, socker, kanel och mjöl. Häll fyllningen i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt svalna och servera pajen kall.

Kommentarer
Trackback