Gustavs kyckling

Gustavs kyckling
4 pers.
225°

ca 1 kg kycklingfile´

Marinad:
1 dl vatten
1 dl soja
2-4 pressade vitlöksklyftor.
Lägg fileerna i marinaden och sen i
kylskåp över natten.
Lägg fileerna i en ungsfast form.
Häll marinaden över och låt stå i ugnen
ca 30 min.
Låt kycklingen ligga kvar i marinaden
och svalna.
Skiva fileerna och ät, ( kan
även ätas varma).

Servera med potatissallad och
varm messmörssås

Potatissallad

Potatis
1 gul lök
1 röd lök
salt, svartpeppar
paprikapulver
vitvinsvinäger

Skala och koka så mycket potatis som du tror
kommer att gå åt. Låt kallna.
Skär i lagomt stora bitar.
Skala och dela löken i halvor. Skär i tunna
skivor och blanda med potatisen. Smaka av
med salt, peppar, paprikapulver och vinägern

Messmörssås

3 dl grädde
1 bk creme fraiche
3 msk messmör
1 msk soja
2 st tärningar grönsaksbuljong

Koka ihop under omrörning. Serveras varm
till kycklingen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0