Grillad kokosfisk

Eftersom plåten inte rymdes i ugnen när vi hade vår sydafrikanska middag så blev denna grillade kokosfisk en fiskgryta istället. Vi skar då fisken i små bitar och kokade i såsen. Men här kommer det ursprungliga receptet:

4 portioner

Ingredienser:
500 g vit fiskfilé
½ tsk salt
2 msk Arla smör- och rapsolja, citron

Marinad:
2 ½ dl kelda kokos (eller kokosmjölk och lite creme fraiche)
1 msk konc kycklingfond
1 tsk riven ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
rivet skal och saft av ½ lime
½ tsk sambal oelek

Gör så här:
Blanda ihop marinaden i en form. Dela fisken i portionsbitar och lägg ner i marinaden. Låt stå minst 2 timmar i kyl.
Ta upp fisken och torka av den. Häll marinaden i en kastrull.
Pensla fisken med smör- och rapsolja. Salta.
Grilla fisken i grillhalster över glöd eller grilla den på en plåt i övre delen av ugnen ca 10 min.
Koka upp marinaden och servera till fisken tillsammans med ris och grönsaker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0