Lammfärsbiffar med fetaost, rostade rotfrukter och citronyoghurt

Lammfärsbiffar med fetaost, rostade rotfrukter och citronyoghurt

Antal portioner:4

Lammfärsbiffar
1 msk smör till stekning
500 g lammfärs
0.5 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
4 msk ströbröd
1 dl mjölk 3%
2 ägg
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
100 g fetaost

Rostade rotfrukter
300 g morötter
300 g palsternacka
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl grovhackad ruccola

Citronyoghurt
2 dl matlagningsyoghurt
1 vitlöksklyfta
1 msk honung
0.5 citron, skal och saft
1 tsk salt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och finhacka lökarna. Svetta löken i olivoljan, låt svalna. Rör ihop ströbröd och mjölk. Blanda lammfärsen med löken, ströbrödsmjölken, ägg, salt och svartpeppar. Smula försiktigt i fetaosten. Forma fyra biffar och stek gyllenbruna i smöret. Baka färdigt i ugnen 10 minuter.

2. Tvätta rotfrukterna i kallt vatten. Dela dom på längden och lägg över i en ugnsfast form. Blanda runt med olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i ugnen 30 minuter tills dom är mjuka och fått fin färg. Blanda sedan rotfrukterna med ruccola.

3. Häll matlagningsyoghurten i en bunke. Skala och pressa i vitlök, honung, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt.

4. Fördela lammfärsbiffarna på tallrik och lägg på rotfrukterna. Avsluta med att ringla runt citronyoghurten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0