Ewy´s Saffranskaka
Saffranskaka
175°
¤ 200 gr marg
¤ 1 påse (½ gr) saffran
¤ 2 ägg
¤ 3 dl socker
¤ 1 ½ dl mjölk
¤ 4 dl vetemjöl
¤ 2 tsk bakpulver
¤ florsocker
Smörj och bröa en rund form med lös-
tagbara kanter.
Smält marg.,låt svalna. Stöt saffranet med
en sockerbit i en mortel.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt saffran,
marg och mjölk. Blanda mjölet och bakpulvret
och rör ned det i smeten. Häll i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min.
Låt kallna, sikta florsocker över kakan.
Om man vill göra i en långpanna, gör dubbel sats
och skär i rutor.
175°
¤ 200 gr marg
¤ 1 påse (½ gr) saffran
¤ 2 ägg
¤ 3 dl socker
¤ 1 ½ dl mjölk
¤ 4 dl vetemjöl
¤ 2 tsk bakpulver
¤ florsocker
Smörj och bröa en rund form med lös-
tagbara kanter.
Smält marg.,låt svalna. Stöt saffranet med
en sockerbit i en mortel.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt saffran,
marg och mjölk. Blanda mjölet och bakpulvret
och rör ned det i smeten. Häll i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min.
Låt kallna, sikta florsocker över kakan.
Om man vill göra i en långpanna, gör dubbel sats
och skär i rutor.
Kommentarer
Trackback