Kryddig lingonpaj

Kryddig lingonpaj
200°, 175°

1 paj, ca 12 bitar

Pajdeg
200 gr smör el. marg.
2 ½ dl socker
1 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
1 ägg
Fyllning
6 dl frysta lingon
1 dl socker
½ dl potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
½ tsk malen kanel
½ tsk malen ingefära
Pensling och garnering
1 ägg
2 tsk råsocker
Servering
1½ dl vispgrädde
1 ½ dl creme fraiche
malen kanel att pudra över

1. Hacka snabbt ihop ingrd. till
pajen. Spara ca 1/4 av degen
till garnering.
2. Klä en pajform spm mäter
ca 24 cm i diam. med den större
degbiten. Ställ kallt tillsammans
med den mindre biten i minst 30
min. Sätt ugnen på 200°.
3. Förgrädda pajskalet i nedre
delen av ugnen i ca 10 min. Sänk
därefter ugnsvärmen till 175°.
4. Blanda alla ingred. till fyllningen
strö ut jämt i formen.
5. Ta fram den sparade degen och
kavla ut tunt på mjölat bakbord.
Ta ut små hjärtan med ett peppar-
kaksmått och lägg dessa omlott 
runt kanten. Pensla med lätt upp-
vispat ägg och strö över lite råsocker.
6. Grädda pajen i nedre delen av ugnen 
i ca 40 min.
7. Vispa grädden och creme fraichen
lite lätt tillsammans. Strö över lite kanel
och servera till lingonpajen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0