Vinbärskaka med kolaglasyr
Vinbärskaka med kolaglasyr
Ingredienser
150 g | smör |
---|---|
0,5 dl | mjölk |
3 st | ägg |
3 dl | strösocker |
1 tsk | kardemumma, stött |
4,5 dl | vetemjöl, (270 g) |
2 tsk | bakpulver |
1 msk | vaniljsocker |
3 dl | vinbär, röda + 2 dl röda vinbär |
Kolaglasyr:
300 g | färskost, naturell |
---|---|
0,75 dl | kolasås, färdig |
Tillagning
Bre på glasyr när kakan svalnat och garnera vid servering. Kakan går utmärkt att frysa utan glasyr.
1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smör, mjölk och kardemumma i ägg-
smeten.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner det under omrörning i smeten.
3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 25 x 35 cm. Strö över 3 dl vinbär. Grädda kakan på andra falsen nedifrån ca 30 min. Låt svalna.
4. Blanda färskost och kolasås och bre det över kakan. Gör ett räfflat mönster med en gaffel. Garnera med ca 2 dl vinbär. Skär kakan i rutor.
smeten.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner det under omrörning i smeten.
3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 25 x 35 cm. Strö över 3 dl vinbär. Grädda kakan på andra falsen nedifrån ca 30 min. Låt svalna.
4. Blanda färskost och kolasås och bre det över kakan. Gör ett räfflat mönster med en gaffel. Garnera med ca 2 dl vinbär. Skär kakan i rutor.
Kommentarer
Trackback