Karin E´s Smarriga tårta
Smarrig tårta
Botten:
4 äggvitor
1.25 dl strösocker
125 gr skållad, mald mandel
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Vänd försiktigt ned socker och mandeln.
Grädda i 25 min i 175 grader i en form
med löstagbar botten. Låt svalna.
Kräm:
4 äggulor
1dl strösocker
75 gr smör
1 dl grädde
1 tsk vanillinsocker
Koka ingred. i en tjockbottnad gryta, på
medelstark värme, under sakta omröring
tills den tjocknar. Låt kallna.
Bred krämen över marrängbotten, vispa
1-2 dl grädde och bred över tårtan. Strö ev.
över flagnad mandelspån.
Botten:
4 äggvitor
1.25 dl strösocker
125 gr skållad, mald mandel
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Vänd försiktigt ned socker och mandeln.
Grädda i 25 min i 175 grader i en form
med löstagbar botten. Låt svalna.
Kräm:
4 äggulor
1dl strösocker
75 gr smör
1 dl grädde
1 tsk vanillinsocker
Koka ingred. i en tjockbottnad gryta, på
medelstark värme, under sakta omröring
tills den tjocknar. Låt kallna.
Bred krämen över marrängbotten, vispa
1-2 dl grädde och bred över tårtan. Strö ev.
över flagnad mandelspån.
Kommentarer
Trackback