Monica´s chokladskorpor med blåbär
Monica´s chokladskorpor med blåbär
Ca 35 skorpor
100 gr smör
2 ägg
1½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
½ dl frusna blåbär (eller torkade)
100 gr vit ckoklad
Gör så här:
Smält smöret, låt svalna.
Rör i hop ägg och det avsvalnade smöret i en skål.
Blanda i de torra ingredienserna, de frusna bären och den
grovhackade chokladen. Rör inte så mycket i smeten att
blåbären färgar av sig.
Forma degen till tre längder, lägg på bakpappersklädd plåt.
Grädda i mitten av ugnen ca 25 min i 175 grader.
Ta ut längderna och sänk temperaturen i ugnen till 125 grader.
Låt svalna något innan de skärs i ca 1 cm tjocka skivor.
Lägg dem på plåten igen och låt torka i ugnen ca 20-25 min.
Låt svalna.
Ät och njut.
Om man tycker att skorporna är för söta, ta endast 1 dl
strösocker.
Man kan använda andra bär men de bör vara frusna
eller torkade.