Lingonfudge

Lingonfudge
 

Lingonfudge

Guldkornrecept - Lingonfudge Ett recept ur Guldkorn
ca 30 st
Tänk på att röra fudgen en stund med smöret, den kan skära sig annars.
2 dl Mjölk
½ dl Vispgrädde
3½ dl strösocker
½ dl kakao
25 g Norrmejerier Smör
½ msk vaniljsocker
½ dl tinade frysta lingon
Blanda mjölk, grädde, socker, kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka ca 30 min. Låt koka till 125° eller gör kulprovet. (Droppa lite fudgesmet i ett glas med kallt vatten. Om
smeten går att forma till en seg kola så är den klar). Dra kastrullen från värmen och rör i Norrmejerier Smör och vaniljsocker. Rör ordentligt i ca 1 min så att smeten inte skär sig. Rör i lingonen och häll upp smeten i en liten form klädd med bakplåtspapper. Låt stelna en stund och skär sedan i fyrkanter. Lägg upp på ett litet fat och låt stå svalt till servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0