 |
 |
 |
|
 |
Lingonfudge
|
 |
Ett recept ur Guldkorn
|
 |
 |
 |
ca 30 st |
 |
 |
 |
Tänk på att röra fudgen en stund med smöret, den kan skära sig annars. |
 |
 |
 |
2 dl Mjölk ½ dl Vispgrädde 3½ dl strösocker ½ dl kakao 25 g Norrmejerier Smör ½ msk vaniljsocker ½ dl tinade frysta lingon |
 |
 |
 |
Blanda mjölk, grädde, socker, kakao i en tjockbottnad kastrull. Koka ca 30 min. Låt koka till 125° eller gör kulprovet. (Droppa lite fudgesmet i ett glas med kallt vatten. Om smeten går att forma till en seg kola så är den klar). Dra kastrullen från värmen och rör i Norrmejerier Smör och vaniljsocker. Rör ordentligt i ca 1 min så att smeten inte skär sig. Rör i lingonen och häll upp smeten i en liten form klädd med bakplåtspapper. Låt stelna en stund och skär sedan i fyrkanter. Lägg upp på ett litet fat och låt stå svalt till servering.
|
|
|