Filmjölksbröd
Filmjölksbröd
175°
- 7 dl vetemjöl
- 4 dl grahamsmjöl
- 2 dl grovt rågmjöl
- 1 tsk salt
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl linfrön
- 1 dl torkade aprikoser (klipps i småbitar)
- 1 dl russin
- 1 dl hackade valnötter
- 1 liter filmjölk
- 1½ tsk bikarbonat
- 2 dl sirap
Gör så här:
Blanda noga ihop fil med bikarbonaten och sirapen.
Tillsätt de andra ingrediensserna i filblandningen.
Rör försiktigt till en jämn, tjock smet.
Fyll i 2 smorda brödformar,strö över lite mjöl.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 ½ timme.
Täck med folie om brödet blir för mörkt.
Stjälp upp brödet på ett galler och låt vila inlindat
i en kökshandduk i ca 5 timmmar.
Kommentarer
Trackback