Filmjölksbröd

       Filmjölksbröd
       175°

  • 7 dl vetemjöl
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl torkade aprikoser (klipps i småbitar)
  • 1 dl russin
  • 1 dl hackade valnötter
  • 1 liter filmjölk
  • 1½ tsk bikarbonat
  • 2 dl sirap

Gör så här:
Blanda noga ihop fil med bikarbonaten och sirapen.
Tillsätt de andra ingrediensserna i filblandningen.
Rör försiktigt till en jämn, tjock smet.
Fyll i 2 smorda brödformar,strö över lite mjöl.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 ½ timme.
Täck med folie om brödet blir för mörkt.
Stjälp upp brödet på ett galler och låt vila inlindat
i en kökshandduk i ca 5 timmmar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0