Daimtårta

        Daimtårta

        Botten.175°-200°:

  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk kakao

Vispa ägg och socker, blanda i resten.
Häll i en smord form och gräddas till
fin färg. Låt svalna, bred sen krämen
över kakan.

      Kräm:

  • 2 msk smör
  • 2 msk kaffe
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vanillinsocker
  • ½ paket florsocker
  • grädde
  • 1 dubbeldaim

Allt röres ihop till en jämn glasyr. Bred vispad
grädde över krämen och strö hackad daim
över.
Om du vill baka i en långpanna dubblerar du
mängderna.

 


Kommentarer
Postat av: SaraP

Mm, låter som en god tårta och jag tål den ju till och med! :)

2009-11-25 @ 12:53:15
Postat av: Monica S

Stopp!!!!!!!!

Jag har glömt att skriva in mjölet!

Baka eller ät den inte

2009-11-26 @ 22:09:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0