Daimtårta
Daimtårta
Botten.175°-200°:
- 3 dl strösocker
- 2 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl bakpulver
- 2 dl mjölk
- 2 msk kakao
Vispa ägg och socker, blanda i resten.
Häll i en smord form och gräddas till
fin färg. Låt svalna, bred sen krämen
över kakan.
Kräm:
- 2 msk smör
- 2 msk kaffe
- 2 msk kakao
- 1 tsk vanillinsocker
- ½ paket florsocker
- grädde
- 1 dubbeldaim
Allt röres ihop till en jämn glasyr. Bred vispad
grädde över krämen och strö hackad daim
över.
Om du vill baka i en långpanna dubblerar du
mängderna.
Kommentarer
Postat av: SaraP
Mm, låter som en god tårta och jag tål den ju till och med! :)
Postat av: Monica S
Stopp!!!!!!!!
Jag har glömt att skriva in mjölet!
Baka eller ät den inte
Trackback