Älgfärsgratäng med hjortroncreme fraiche

Älgfärsgratäng med hjortron creme fraiche

5-6 hg älgfärs
2 gula lökar, hackade
1 stor burk hela champinjoner
2 dl creme fraiche
2-3 msk kalvfond
2-3 msk mjöl
svartpeppar
salt
1 rulle smördeg
riven ost

Gör så här:
Bryn färsen och löken. Blanda i svamp,kalvfond,
mjöl, peppar och salt. 
Lägg smördegen underst i ugnsform, naggas, slå köttfärsröran över. Strö ost överst och
grädda i ugnen ca 45 min. på 175°- 200°.

Kall sås till:
Blanda:
1 burk creme fraiche
1 dl hjortronsylt
ev. salt

Servera med en god sallad och ett gott bröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0